השטחים המתים במטבח: כל כך פשוט שלא חשבו על זה קודם. מטבח שפשוט מנצל יותר מקום! עד 40% יותר שטחי אחסון בהשוואה למטבח רגיל
העולם הולך ונעשה צפוף מיום ליום, ובישראל אפילו יותר. מרחב המחיה לנפש הולך ומצטמק, והמטבחים רק הולכים וגדלים. לא לכל אחד יש את המקום הזה בבית.
בעשור האחרון התרחשה בעולם הפיכה של ממש לגבי כל מה שקשור לניצול מקום. אם זה חללי עבודה משותפים, נסיעות שיתופיות, דיור משותף, ובמקום לבנות עוד מלונות אנשים מחליפים דירות.
זה לא סתם שהחברות הצומחות ביותר בעשור האחרון קשורות לניצול מקום: WeWork – חללי עבודה משותפים, AirBNB – השכרות בתים וחדרים, Uber – נסיעות שיתופיות, ועוד ועוד. העולם מבין שאי אפשר בלי זה, ו micro living הופך להיות מילה נרדפת לחדשנות.
מה שונה במטבחים שלכם מאלו של כל חברה אחרת בשוק?
לא להאמין שאנחנו כבר ב2020 ובכל החברות והנגרים המטבחים עדיין שבלוניים וחסרי התאמה אישית בגובה, בעומק, בניצול המקום, במנגנוני הפתיחה והסגירה. אפשר לומר שבכל החברות תקבלו מטבח זהה כמעט לחלוטין. אצלנו לעומת זאת תקבלו מטבח עם הרבה יותר ניצול מקום.
אצלנו בסטודיו, חברו להם נגר, מעצב תעשייתי מתמחה בניצול חללים, ומספר אדריכלים שנתקלים בבעיות ניצול מקום ביום יום, ויחד פיתחנו שיטה כדי להתגבר על המצב הקיים ולנצל עד 40% יותר משטחי פנים הארונות במטבח שלכם!!! ממש כך.
40% יותר מקום במטבח? וואו.
נכון, ועוד לא דיברנו על הנוחות לעבוד במטבח כזה. הרי האלף בית בעיצוב מטבח הוא 'משולש הזהב' שמטרתו להקטין ככל האפשר את המרחק בין 3 האיזורים הכי שימושיים במטבח: המקרר, הכיור, והכיריים.
ברגע שהמטבח מכניס יותר בפחות מקום, זה חוסך לכם התרוצצויות רבות במטבח, זמן עבודה מהיר יותר, קרי – שליטה טובה יותר על כל הבישולים, מה שמביא גם לתוצאות טובות יותר – האוכל שלכם פשוט יצא יותר טוב.
לא כל האנשים גרים בתל אביב בדירות סטודיו שחייבים לנצל בהם כל ס"מ, האם זה מתאים גם לאנשים 'רגילים' שחיים בבית ממוצע?
מלבד היתרונות שהזכרנו, רוב האנשים מתלוננים שחסר להם מקום במטבח, וזה נכון במיוחד אצל משפחות ברוכות ילדים. מעבר לזה תחשבו שהמזווה שלכם יכיל יותר, תצטרכו לבלות פחות בקניות, ובכך לחסוך הן כסף והן זמן יקר. תוכלו גם לאחסן כלים רבים יותר ובכך לחסוך בחד פעמי ולשמור על הסביבה.
כואב לראות אנשים שמשלמים הון על מטבחים שנראים מליון דולר, ובפועל יש על השיש סדרה של בקבוקים וקופסאות שלא נכנסו לארון. כמה אנשים אומרים לעצמם אם היתה לי רק עוד מגירה אחת! היה מקום להכל?
כמה יעלה מטבח כזה בהשוואה למטבח רגיל?
יש נגרים של פעם (אלו עם העיפרון באוזן…) שמודדים עלות של מטבח לפי מטר. אבל כאמור הכמות שאנחנו מכניסים למטר גדולה הרבה יותר. או במילים אחרות: במטר של מטבח שלנו, יכול להיות מקופל מטר וחצי או יותר של מטבח רגיל.
ועוד לא דיברנו על ההוצאה המרכזית שחסכנו: לא צריך להרחיב את הבית כדי לקבל מטבח שיספיק לחלוטין לצרכים שלכם, ובפרט שלא אצל כולם אפשרי בכלל להרחיב את הבית.
איך עובד התהליך?
אתם משאירים פרטים פה באתר, ואנחנו נפנה אליכם את אחד מצוות אדריכלי המטבחים שלנו, לפגישה למטרת תכנון המטבח שלכם. בהמשך המטבח עובר לייצור אצלנו במפעל, וברגע שמטבח החלומות שלכם מוכן – אנחנו נבוא להתקין לכם אותו.
האם אתם נותנים פתרון גם לחללים נוספים בבית מלבד המטבח?
כן בוודאי. יש לנו גם קונספט מקורי לחדרי ילדים, לחדרי שינה, למשרדים, ועוד.
עיצוב המטבחים שלכם, יכול להתאים לכל סגנון?
מה שיפה בחידושים שלנו במטבח – שהם נשארים בתוך הארונות. מבחינת המראה החיצוני של המטבח – הוא לגמרי יכול להראות בכל סגנון שתאהבו, מהמוכרים והקלאסיים כמו מודרני או כפרי, ועד לרעיונות ולטרנדים החדשים ביותר, כמו חזיתות דקות, חזיתות מחומרים אקריליים, דמויי בטון, אקסטרה מט, ועוד ועוד, כל החומרים מהיצרנים הטובים ביותר בשוק, כחברה ששמה דגש על קיימות, אנחנו לא מתפשרים על איכות החומרים.
מבחינת האיכות עם אלו חומרים אתם עובדים?
בניגוד לחלק מהחברות בשוק, אצלנו כל גוף הארונות מיוצר מלביד איכותי, כל הפירזול טריקה שקטה של חברת בלום תוצרת אוסטריה. מעבר לכך – האיכות אצלנו באה לידי ביטוי גם בפרטים הקטנים: אם זה ברגים, רגליות, מתקני ייבוש, ועוד. הטאצ' של מוצרים איכותיים הוא שונה.
הפתרונות שלכם ניתנים לתכנון אישי לכל לקוח?
יש לנו את סדרת המטבחים, שכאמור חלוקת הארונות, ומראה המטבח, החזיתות וכו', ניתנת להתאמה אישית. בנוסף לכך מי שירצה שנפתח עבורו מוצרים ייחודיים, יש לנו גם את האפשרות הזו, אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם מעצב תעשייתי שזו המומחיות שלו, לפתח מוצרים מיוחדים לניצול חללים ספציפיים.